Dansk Folkepartis ugebrev – ved Søren Espersen, næstformand for DF

- mandag den 15. juli 2013

Skal vi nu ud og lede efter en krig?

"Politikerne og hæren klar til ny krig", var Berlingske Søndags tophistorie (14. juli), og med jublende citater fra diverse begejstrede ordførere:

"Vi vil være med!", nærmest råbte Socialdemokratiets forsvarsordfører Bjarne Laustsen.

"Vi vil ikke være en fodslæbende nation mere", slog Venstres Troels Lund Poulsen fast, mens De Konservatives Lene Espersen var endnu længere fremme: Hun havde så åbenbart brugt sin sommerferie med næsen i sit atlas, for hun havde såmænd allerede sat kryds ved nogle steder, hvor der var mulighed for at finde en krig, idet hun glad nævnte nogle stykker...

Ja, selv De Radikales forsvarsordfører, Zenia Stampe var i Berlingske nærmest euforisk: "Jo, danske soldater vil snart blive sendt ud igen!".

Efter al denne hysteriske leden efter krige, vi kan være med i, føltes det ret så velgørende at nå frem til slutningen af artiklen, hvor vi ved læsningen kunne glædes over, at vor egen Marie Krarup, i modsætning til sine forsvarsordfører-kolleger, tydeligvis var sluppet igennem de første juli uger uden solstik. Hun nøjedes nemlig med snusfornuftigt og pragmatisk at konstatere: "Vi var med i Afghanistan og Irak, fordi vi blev angrebet, men ellers skal danske soldater bruges til at forsvare Danmark".

Indlysende rigtigt, ordentligt og logisk, når man betænker, at vore dygtige kvinder og mænd i Søværnet, i Hæren, i Flyvevåbnet og i Hjemmeværnet til sammen jo netop udgør "Danmarks Forsvar"

Jovist, Danmark er i de seneste årtier endelig kommet ud af den forsmædelige "fodnote-politik", hvor et rødt flertal, støttet af De Radikale i årevis drillede og chikanerede NATO og ikke mindst De Forenede Stater.

Og vi skal så sandelig glæde os over, at Danmark, takket være vore fortrinlige militære indsatser, overalt i NATO hyldes som en loyal og dygtig partner, og at pletten fra den usle fodnote-politik derved er skrubbet væk.

Men derfra - og så til ligefrem at lede efter krige, vi "kan være med i", er der ligegodt et stykke vej...

For os i Dansk Folkeparti er sagen klar:

* Vi skal være rede, hvor som helst Kongeriget og vore ambassader trues.

* Vi skal være rede, hvor som helst den frie, vestlige civilisation trues.

* Vi skal være rede, når NATO eller vore alliance-partnere beder om vor assistance.

* Vi skal være klar, når pirater truer vore handelsskibe og dermed danske interesser.

* Ydermere kan vi eventuelt levere tropper til klassiske FN-missioner.

Og så skal vi hele tiden have i baghovedet, at vort forsvar altså er "Danmarks Forsvar"...

Med venlig hilsen

Søren Espersen
 
 
 
 
 
 Tilbage
 Print