Kristian Thulesen Dahls ugebrev

Mandag den 5. august 2013

Så sætter vi kursen for Danmark

For en gangs skyld har vi haft en af de somre, der minder os om vores barndom. Det var som bekendt dengang, solen altid skinnede… Og så bliver den endda bare ved og ved – sommeren. Jeg har som de fleste andre nydt solen i fulde drag – også da jeg tilbragte nogle varme dage på cykelsadlen med kurs mod Paris med Team Rynkeby. En cykeltur til støtte for Børnecancerfonden.

Nu viser kalenderen august. Det betyder, at den nye politiske sæson så småt begynder at starte. I Dansk Folkeparti indleder vi i dag den politiske sæson med vores årlige sommergruppemøde, og det bliver ikke noget helt almindeligt sommergruppemøde. Måske er det netop derfor, jeg i år glæder mig særligt over det gode vejr:

Når folketingsgruppen har vendt en lang række politiske initiativer til det kommende folketingsår, stiger flere af os på onsdag ombord på det gode skib Halmø og stævner ud fra Helsingør Havn under titlen ”Det sejler i EU. Vi sejler for Danmark”.

Fra Helsingør sejler vi til Gilleleje. Fra Gilleleje videre til Hundested og Odden, hvorfra vi fredag sætter kursen mod Fyn og Jylland. Her lægger vi til i blandt andet Kerteminde, Assens, Sønderborg, Kolding, Aalborg og Aarhus – og med en enkelt afstikker til Ballen på Samsø. Det politiske togt afsluttes lørdag den 17. august.

Foruden folketingspolitikere og vores medlem af EU-Parlamentet vil sommertogtet blive bakket op af mange ildsjæle rundt omkring i vores lokalafdelinger, som vil være til stede i de byer, som Halmø besøger.

Som titlen antyder handler en del af sommertogtet om EU. Det er der god grund til. Om mindre end et år – formentligt den 25. maj 2014 – skal vi vælge, hvem der skal repræsentere os i Bruxelles og Strasbourg.

Umiddelbart kan 13 danske medlemmer af et parlament med 754 medlemmer virke helt håbløst. Men EU-Parlamentet har med Lissabon-traktaten fået mere magt, og i flere europæiske lande gærer modstanden mod et EU, der forsøger at tilrane sig mere og mere magt.

Vores dygtige medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, har gennem de sidste mere end fire år vist, at politikere ikke nødvendigvis bliver glemt, fordi de havner i Bruxelles. Han kæmper hver dag en indædt kamp for Danmarks interesser, og det er jeg glad for, at han vil fortsætte med.

Dansk Folkeparti samarbejder i EU-Parlamentet med partier, der deler vores skepsis mod et stadigt mere centralistisk EU. Det gør vi, fordi det handler om fremtidens Danmark. Det handler om noget så vigtigt som at vi får lov til at bevare vores velfærdssamfund intakt.

Dansk velfærd er sat under pres fra både EU-Kommissionen og den særdeles aktive og politiserende EU-Domstol. Sidstnævnte truer med sine domme hele vores velfærdssystem ved at give EU-borgere adgang til en lang række velfærdsydelser såsom SU og børnepenge – ligesom den fjerner fundamentet for en rigtig dansk udlændingepolitik.

Regeringen og de øvrige EU-tilhængerpartier har valgt at sidde truslen overhørig. De sidder med hænderne i skødet, mens ikke-folkevalgte bureaukrater og jurister undergraver det danske velfærdssamfunds grundelementer.

Derfor handler det også om økonomi for den borgernære velfærd. Den skal derfor på dagsordenen i forhold til valget den 19. november, når vi skal sammensætte byråd og regionsråd.

Siden kommunalreformen i 2007 har kommunerne fået langt mere indflydelse, og det er ikke ligegyldigt, hvem der repræsenterer borgerne i kommunalbestyrelser og regionsråd. Det handler kort fortalt om forholdene på vores skoler, i daginstitutionerne, ældreplejen og på vores hospitaler.

Med en socialdemokratisk-ledet regering, der aldrig bliver træt af at tale om reformer, og som har travlt med at ændre Danmark, giver valget til kommuner og regioner mulighed for at tage gassen en smule af den røde ballon og få den bragt tilbage i jordhøjde.

Der skal være råd til velfærd. Der er råd til offentlig velfærd. Men det kræver bl.a. en ansvarlig udlændingepolitik samt viljen og modet til at afværge EU's mange angreb mod dansk selvstændighed. Det hverken vil eller kan regeringen desværre.

Jeg glæder mig til sommergruppemødet, sommertogtet med Halmø og det kommende folketingsår, som byder på hele to valg. Det fantastiske ved demokrati er jo netop muligheden for at give politikerne og partierne karakterer med jævne mellemrum.

Formålet med Dansk Folkepartis sommertogt er – foruden de hyggelige timer med danskerne rundt omkring i landet – at gøre opmærksom på, hvor vigtige de kommende to valg er.

Alle som ønsker at vide mere om tidspunkter og steder for sommertogtet er velkomne til at læse mere på http://www.danskfolkeparti.dk/

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl

 Tilbage
 Print