Peter Skaarups grundlovstale 2017
Afholdt ved grundlovsmøde på Skamlingsbanken.
(Det talte ord gælder)
 
Kære alle sammen!

Lørdag aften skete det igen: Et terrorangreb med 7 døde og mange sårede. Denne gang i London, og igen ser det ud til, at ekstreme islamister står bag.

Den 22. maj var ikke mindre end 21.000 primært børn og unge samlet til koncert i Manchester Arena. Da koncerten var slut, lød der et højt brag i foyeren. Og ikke lang tid efter vidste hele verden, at en selvmordsbomber havde taget 22 med sig i døden – og efterladt 59 mennesker mere eller mindre lemlæstede. Det yngste dødsoffer var en lille pige på bare otte år.

Hvad er det for et had, der kan få en 22-årig mand med libysk baggrund til at sprænge sig selv i luften for at ramme de mest sårbare og uskyldige? Hvad er det for en tro og overbevisning, der kan retfærdiggøre det? Og hvad får tre terrorister til at køre direkte ind i en folkemængde i London – og derefter springe ud og gå løs på tilfældige med knive.

Svaret blæser i vinden, men lad mig lige minde om, at i England findes der i dag flere tusinder jihadister, der potentielt er villige til at gøre det samme. Jihadister eller hellige krigere, som de også kaldes, der koldt og kynisk er villige til at dræbe uskyldige, og som i Manchester og London efterlade en lang række familier i livslang sorg.

England har længe været plaget af alt for åbne grænser og alt for meget indvandring. Det er en af hovedgrundene til, at briterne sagde nej tak til EU og nu igen vil have kontrol med deres egen indvandringspolitik. Med flygtninge og migranter kommer nemlig også terrorister, der hader vores samfund og frie måde at leve på – så enkelt er det desværre.

Hvad kan vi så gøre fra politisk hold? Ja, vi i Dansk Folkeparti mener jo, vi skal uddanne langt flere politibetjente, så der kan laves mere overvågning og bevogtning, specielt ved arrangementer, hvor der er mange mennesker til stede.

I Danmark vil vi også gerne have kontrol med vores grænser– og det er ikke kun Dansk Folkeparti, der mener det – nej, både Socialdemokraterne og Venstre er enige.

Vi skal have grænsekontrollen for at stoppe potentielle terrorister.

Vi skal have grænsekontrollen for at dæmme op for velfærds-migranter.

Og vi skal have grænsekontrollen for at stoppe tyvebanderne fra Østeuropa.

Vi vil vide, hvem der kommer ind i vores land - og stoppe dem, der skal sendes retur - så enkelt er det.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Men lad mig nu sige, inden det hele bliver for alvorligt:

Hvor er det dejligt at se, at I er mødt op på dette historiske sted. Også selv om Grundlovsdag i år falder sammen med Anden Pinsedag. Vi fejrer atter den gamle fødselar: Danmarks Riges Grundlov. 168 år fylder den i år – og den holder sig evigt ung i kraft af sin enkelthed.

Den er ”lovenes lov”!

Den er grundlaget for vores folkestyre, vores demokrati!

Og derfor skal den heller ikke bare være sådan til at ændre. Faktisk er Grundloven kun blevet ændret yderst få gange. F.eks. da kvinderne fik valgret i 1915. Eller da vi afskaffede Landstinget i 1953.

Og så blev den rent faktisk også ændret i 1920 – ganske vist en beskeden ændring. Og den har en sammenhæng med det sted, hvor vi befinder os lige nu.

Da Nordslesvig – det vi i dag kalder Sønderjylland – blev genforenet med Kongeriget i 1920, var det nødvendigt med en grundlovsændring, for tidligere var Slesvig og Holsten hertugdømmer – i øvrigt sammen med Lauenborg helt nede ved Elben.

Ja, Danmark var stort dengang! Men blev så desværre et lilleput-land efter krigen i 1864, hvor tyskerne som bekendt sejrede.

Skamlingsbanken her var håbets sted i den mørke år fra 1864 til 1920.

Her blev der afholdt ”sprogfester” – allerede fra 1843, da sprogstriden var et betændt emne i forholdet mellem tysk og dansk.

Her talte store historiske personligheder som Grundtvig, Carl Ploug, og Hiort Lorentzen.

De talte om det danske sprog. Om Danmark. Og om genforeningshåbet.

Hvornår følte danskerne sig så som danske?

Harald Blåtand vidste godt, at han ikke var tysk. Han vidste godt, at fjenden kom sydfra.

Han opførte ”Danmarks dåbsattest” – Jellingstenen – ikke langt fra dette sted. Her blev det danske knyttet sammen med kristendommen.

Så på mange måder kan man hævde, at indførelsen af kristendommen også markerer Danmarks fødsel som nation – altså lang tid før Dannebrog faldt ned fra himlen i Estlands nuværende hovedstad, Tallinn, i 1219.

Men også FØR kristendommen fandtes der en danskhed – eller i hvert fald en fælles nordisk identitet – nemlig de gæve vikinger!

Og vikingerne var en stormagt. Man behøver blot at se på det engelske sprog. Her vrimler det med nordiske låneord: ”Window”- vindue. ”Take” – tage ”Law” – lov. Så måske skal vi lige huske den nuance, når vi i dag beklager, at engelsk vinder indpas her i landet. Den udvikling er svær at stoppe – hvad enten vi ”liker” det eller ej – og her vil jeg gerne lige indsætte en smiley J  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Måske er det også fra vikingerne, at englænderne har deres lyst til at være herre i eget hus. Det er snart et år siden, et flertal af briterne stemte ”YES” til Brexit. Ja, til at forlade EU. Det var et granatchok for eurokraterne. De er ikke kommet sig over det endnu.

Og der bliver stadig arbejdet på ”skilsmissen” mellem EU og Storbritannien? Hvordan bliver den mon? Tager parterne hensyn til hinanden, eller ender den ene – nemlig EU – med at tage hele boet med sig? Der er i hvert fald ingen tvivl om, at EU ønsker at gøre det besværligt og dyrt for briterne.

EU befinder sig i panisk angst for, at en god aftale vil få andre lande til at følge briterne ud af EU. Omvendt er EU nødt til at tage hensyn til det store britiske marked. Det vil EU – og ikke mindst Tyskland – fortsat gerne have fuld adgang til. Hvis Tyskland ikke kan eksportere til briterne, kommer den tyske befolkning til at mærke det. Og det gælder også her i landet – vi eksporterer for omkring 3 milliarder kroner om året til Storbritannien.

Har EU så lært noget? Tilsyneladende ikke.

Senest har EU-Kommissionen ”dikteret”, at flygtningekrisen er overstået. Derfor er der ikke længere brug for grænsekontrollen.

Her har statsminister Lars Løkke Rasmussen heldigvis slået fast, at så længe EU ikke har løst problemet med de ydre grænser, vil Danmark forbeholde sig ret til at bevare grænsekontrollen.

I Dansk Folkeparti mener vi jo, at behovet for grænsekontrol er så stort, at den både skal gøres permanent og udbygges yderligere? Hvorfor har vi for eksempel ikke grænsekontrol ved grænsen til Sverige? For ikke længe siden lykkedes det for en af de udviste Levakovic-kriminelle at rejse tilbage til Danmark. Han havde helt legalt bosat sig i Malmø, og så var han rejst over Øresundsbroen, hvor der ikke var nogen kontrol på den danske side.

Det skal der være! Og der skal være kontrol ved ALLE overgange – også hernede langs grænsen til Tyskland. Grænsekontrollen er vores ”dør”. Her ser vi på, hvem vi lukker ind – og de trænede betjentøjne ved grænsen kan ikke erstatte kontrol længere inde i landet. Grænsen mod syd er knap 68 kilometer. Det er til at overskue – ikke mindst, når nogle taler om at få styr på EU's ydre grænser. Her taler vi om flere tusinder af kilometer – de grænser får vi aldrig styr på!

Vi skal have grænsekontrollen af hensyn til vores sikkerhed og tryghed.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mange af indvandrerne, der kommer, er slet ikke flygtninge. De er rejst gennem både seks, syv og otte sikre lande, inden de sætter foden på dansk jord. Kan man være flygtning, når man ankommer fra Tyskland? Driver de tyske myndigheder klapjagt på flygtninge?

Nej, det handler om at ”shoppe” mellem landene. Vi ved, at mange migranter er vældig godt oplyste om velfærdsniveauerne i de forskellige lande. Derfor er lande som Danmark og Sverige højt på migranternes hitliste over foretrukne rejsedestinationer. Derfor skal de slet ikke ind i landet. De skal slet ikke ind i EU. Deres sager skal behandles i nærområderne.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ja, antallet af indvandrere er noget helt afgørende. Siger det ikke sig selv? Dagligt ser vi konsekvenserne af masseindvandringen. For nylig kom det frem, at børn af indvandrere klarer sig fortvivlende dårligt i skolen – faktisk så dårligt, at det ikke gør nogen forskel, om de er født i Danmark eller kommet til landet senere. Omkring 40 procent af en årgang er placeret i bunden – mens det tilsvarende tal for danskere kun er 13 procent.

Og for nylig så vi i en dokumentar på TV2, at flygtninge IKKE mister deres ydelser, selv om de sjofler deres anviste arbejde og bryder alle regler. Sagsbehandlerne har på den baggrund alle muligheder for at skære i ydelserne – men det sker ikke. Sagsbehandlerne er bange, mens flygtningene griner hele vejen til banken. Undskyld – hvad sker der? Det må altså stoppes nu!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Men naturligvis er der også overordnet kun én løsning her: Et stop for yderligere tilstrømning af indvandrere, der ikke vil Danmark.

Det har også med vores demokrati at gøre. Efterhånden er der endeløse rækker af eksempler på, at vi har parallelsamfund, hvor fanatiske imamer dikterer dagligdagen for muslimer. Undertrykkelse af kvinder, omfattende social kontrol, opfordringer til drab på jøder, forbud mod at omgås danskere privat, helt små piger, som tvinges til at bære tørklæde, kvinder, som nægter at give mænd hånden, børn og unge, som radikaliseres og melder sig under fanerne hos IS og bliver terrorister.  

Ja, desværre kunne man blive ved og ved med at opremse. Men det hele ER allerede dokumenteret i talrige dokumentarprogrammer.

Vi mangler, at regeringen tager konsekvensen. Når integrationsminister Inger Støjberg taler og taler, så LYDER det meget godt alt sammen. Men sker der også noget? Det er her, Dansk Folkeparti kommer ind i billedet. Vi har været fødselshjælpere for masser af gode initiativer – og så ser vi mindre på, hvilke farve de andre partier har. Når bare de arbejder for vores politik.

Men grænsekontrollen skal også bremse tyvebanderne og de mange tilrejsende romaer, som sine steder har forvandlet dele af hovedstaden til – bogstaveligt talt – ét stort toilet.

Hvis man ser på statistikkerne, så opdager man hurtigt, at antallet af indbrud er stort – og der er TO hovedårsager: Schengen-samarbejdet og de åbne grænser. Og indlemmelsen af de østeuropæiske lande i EU.

Samtidig må københavnerne døje med ”roma-lejre”, hvor romaerne lever på åben gade. F.eks. ved Rundetårn og ved Trinitatis Kirke. Ved sidstnævnte er personalet blevet vaccineret mod smitsom leverbetændelse, fordi de hver morgen skal fjerne de menneskelige efterladenskaber fra disse romaer.

 

Disse mennesker har INTET at gøre i Danmark. De søger ikke efter arbejde, har aldrig haft et arbejde og kunne ikke drømme om at arbejde. De er her KUN for at begå kriminalitet.

Under Folketingets afslutningsdebat kom statsminister Lars Løkke Rasmussen så med et bud på en løsning. Straffen for utryghedsskabende tiggeri skal skærpes til 14 dages ubetinget fængsel. Det er fint nok – det støtter vi i Dansk Folkeparti. Men det er desværre langt fra nok. Vi har foreslået, at der skal gælde omvendt bevisbyrde for romaerne, når det handler om, hvorvidt de har ret til at være her i landet. Altså om de har en gyldig grund til ophold: Et arbejde eller indskrivning på en uddannelse. Hvis det ikke er tilfældet, kan politiet så med loven i hånden sende dem ud af Danmark. Det forslag vil vi fortsat kæmpe for bliver vedtaget. Nogen mener så, at vores forslag er i strid med EU's såkaldte opholdsdirektiv. Men er det så ikke på tide at få det ændret også.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Har nogen af jer set Matador på DR1?

På DRs hjemmeside kan man tage en sjov lille test, der viser, hvem af hovedpersonerne man minder mest om. Jeg tog testen – og resultatet blev: Agnes!

Og under afslutningsdebatten i Folketinget hyldede partiet Liberal Alliance netop Agnes – fordi hun, mener Liberal Alliance, er en ægte liberal iværksætter, der klarer det hele selv.

Jeg vil nu mene, at Agnes er andet end det. Husk, hun er gift med Røde. Så mon ikke de to betaler deres skat med glæde – og i øvrigt tager sig godt af svageste.

Jeg vil i hvert fald sige, at Agnes er velkommen i vores parti. Vi vil nemlig have flere varme hænder, flere betjente og sygeplejersker frem for de top-skattelettelser, som regeringen stadig kæmper for.

Vi har brug for et stærkt velfærdssamfund – også i fremtiden.

Men kone tog også Matador-testen – og hun blev Ingeborg. Det er jeg glad for, for Ingeborg er en sund og gæv kvinde. Det vil jeg minde min bedre halvdel om, når hun bliver urimelig – det gør hun heldigvis sjældent.

 

Rigtig god grundlovsdag! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tilbage